FANDOM


Yum Sigla Format Yum! Yum Sigla Format
Yum! Electronics - Yum! Kids - Yum! Media - Yum! Mobile - Yum! Music
Yum! Sport - Yum! Eco - Yum! Stores - Yum! Transport
Grădina Zoologică din Christianenburg
Grădina Zoologică din Christianenburg
GZC
Data deschiderii 9 august 2007
Locaţia Christianenburg
# Animale 765
# Specii 165
Exponate 500


Grădina Zoologică din Christianenburg este cea mai mare şi cea mai recomandată grădină zoologică din Adlibita, fiind una relativ tânără, înfiinţată la 9 august 2007 de Vitalie, aparţinând şi fiind finanţată de trustul Yum!. Grădina zoologică încearcă mereu să îmbunătăţească condiţiile de trai a animalelor şi joacă un rol important în reintroducerea animalelor în habitatul lor natural.

Suprafaţa ei este de 25 ha şi adăposteşte 765 de exemplate aparţinând la 3 clase de animate vertebrale: 5 forme reptile cu 30 de exemplare, 80 forme păsări cu 400 exemplare şi 80 forme mamifere cu 255 exemplare. Din cele 165 forme, 72 aparţin faunei exotice iar 93 faunei indigene. Grădina oferă oportunitatea vizitatorilor de a observa toate animalele pe o distanţă considerabilă.

Istoria grădinii zoologice Edit

Grădina Zoologică din Christianenburg şi-a deschis uşile oficial în 2007, dar proiectul era gata încă din 2001, datorită eforturile fondatorului, Vitalie. Deoarece mergea des la vânătoare împreună cu tatăl său, el şi-a descoperit dragostea pentru animale iar unchiul său avea o fermă mare la ţară. În consecinţă el a devenit interesat şi a studiat şi zoologia.

Gradina Zoologică pe roţiEdit

În 2001, împreună cu prietenii săi, Petru şi Alexandru, călătoreşte cu mică grădină zoologică, pe care le-a exponat întâi în şcoale, prin toată Adlibita. Apoi a călătorit prin munţii şi pădurile Adlibitane pentru a captura animale de acolo. După câţiva ani a plecat în Camerun de unde a adus gorile şi cimpazei.

Apoi a plecat în Kenya unde, ajutaţi de populaţia băştinaşă, a capturat zebre, antilope şi girafe, dar nu avea banii necesari pentru a plăti taxele şi transportul pentru animale. S-a întors în Adlibita şi s-a întors trei luni mai târziu cu banii necesari. Din nefericire, băştinaşii sacrificaseră o mare parte din animale. Vitalie s-a întors doar cu 40% din animalele pe care trebuia să le aducă.

Crearea Grădinii Zoologice Edit

După aventurile din Kenya, Vitalie s-a angajat la un circ care totodată captura animale din toată lumea. După un timp el se întoarce în Adlibita cu multe animale exotice şi înfiinţează o grădină zoologică în pădurea din sudul Christianenburgului.

În iulie 2007, grădina zoologică avea peste 300 de animale pe 15 hectare. La sfîrşitul lui august, grădina a înregistrat 213,500 vizitatori. În acest timp, numărul animalelor a crescut iar ele s-au adaptat şi au format familii, iar puii fără mamă şi-au găsit aici un refugiu şi o a două casă. Astăzi, pentru a nu-i denaturaliza, animalele nu-s hrănite în laboratoriu ci chiar de părinţii lor. Laboratorul este doar pentru cei abandonaţi, lipsa instinctului mamei sau morţii.

Speciile Edit

Ursul Panda Edit

Bao-Bin

Bao-Bin

Kou-Ro

Kou-Ro

Grădina Zoologică adăposteşte doi urşi panda (Ailuropoda melanoleuca). Femela, Kou-Ro, are 120 kg, înălţimea de aproape 1 m şi lungimea de 1,7 m. Masculul, Bao-Bin, ajunge până la 150 kg, are înăţimea de 1 m şi lungimea de 1,8 m. Este cel mai mare urs panda ţinut în captivitate. Cei doi au 7, respectiv 8 ani şi nu au lăsat încă urmaşi. Grădina zoologică planifică pe viitor să-i ţină împreună în posibilitatea de a se reproduce.

Elefantul Indian Edit

Shinte

Shinte este un elefant indian de 3,5 tone născut în 1985.

Grădina Zoologică posedă un elefant mascul reproducător, Shinte (născut în 1985), şi două femele, Melinde (născută în 1987) şi Alixe (născută în 1986). Prima naştere în parcul zoologic are loc pe 27 august 2007 atunci când Melinde a dat viaţă Himerlinei. După 3 zile, pe 31 august, Jarcky este al doilea elefant născut în captivitate. Naşterile în captivitate este foarte importante deoarece exemplarii sunt foarte rari. În Adlibita doar Grădina Zoologică din Christianenburg posedă elefanţi. Ei sunt foarte greu de întreţinut şi au nevoie de îngrijire excesivă datorită suprafeţei imense pe care stau şi mâncarea necesară.

Activitatea parcului zoologic Edit

Grădina Zoologică este deschisă tot anul, de la ora 9:00 până la ora 19:00 de pe 1 aprilie până pe 30 septembrie şi de la ora 9:00 până la ora 18:00 în restul anului. Durata aproximativă a unei vizite este de aproximativ 4 ore. Parcul este accesibil şi pentru oamenii handicapaţi, are o parcare şi oferă locuri pentru relaxare sau mâncare în parc.

Atracţii Edit

Pe lângă prezentarea multor animale cât se poate de aproape de habitatul lor natural, grădina zoologică oferă din aprilie până în octombrie spectacole cu leii din California, elefanţi şi alte animale (chiar şi papagali), unde animalele demonstrează vizitatorilor capacităţile lor fizice şi mintale.

Echipa Edit

Sponsori Edit

Yum Sigla
Trustul Yum! a susţinut grădina zoologică de la începutul activităţii sale..
Vista-services

Vista-services Acest articol este un articol de calitate, adică printre cele mai bune articole produse de RoWikicity. Orice modificare ce nu îi compromite acest statut este binevenită.


Navigare (modifică) Steag
Localităţi: Cantegro - Christianenburg (+) - Floreşti - Highboro (+) - Luceşti - Lunca - Orcieru - Măneni - Şteanca
Generalităţi: Harta Adlibitei - Istoria Adlibitei - Localităţi - Organizarea administrativă - Steagul Adlibitei
Geografie: Fluviul Verde - Golful Christianenburgului - Munţii Albi - Râul Lacrimilor - Vârful Alb
Economie: Bursa de Valori Adlibitană - Companii
Clădiri: Spitalul Clinic de Urgenţe Christianenburg - Teatrul Naţional Christianenburg - Liceul Ion Luca Caragiale Christianenburg - Primăria Veche - Muzeul Religiei - Centru de Ski - Închisoarea din Adlibita - Hotel Rometo - Ice Cream Adlibita - Muzeul Portului Vechi
Parcuri: Parcul Naţional - Parcul Metropolis - Parcul de distracţii Hopa Mitică - Grădina Zoologică din Christianenburg
Lăcaşuri de cult: Biserica Sfânta Filofteia
Media: (+)
Transport: A1 - A2 - CFA - DN1 - DN3 - Gara de Nord - Gara de Sud - Metrou - RATC
Sport: (+)
Televiziuni: ProTV Adlibita