FANDOM


Parcul National

Parcul Naţional

Parcul Naţional este cel mai vechi parc din Christianenburg, Adlibita. Este aşezat în sudul oraşului, în cartierul Centrul Vechi, are o suprafaţă de circa 16 hectare şi este mărginit de Strada Veche. În partea estică a grădinii se află primăria veche. Parcul Naţional are mai multe intrări: două de pe strade veche, şi una prin piaţă.

Istoric Edit

Parcul Naţional a fost contruit în 1840 pe malul mării. Acum el se află la o distanţă remarcabilă de apă datorită coborârii nivelului apei. În 1900, parcul avea 14 hectare. Astăzi are circa 16 hectare şi este cel mai mare parc al Christianenburg.

Înainte de 1840, zona pe care se află astăzi parcul, era o zonă mlăştinoasă care a fost asanată în perioada 1835-1840. Cu această ocazie s-a pus şi problema amenajării întregii suprafeţe rămase libere, ţinând cont şi de faptul ca era vorba de cea mai veche zonă a oraşului.

Vegetaţia Edit

Parcul este amenajat în stil mixt, cu o latură peisagistică dominantă, vegetaţia fiind amplasată în jurul Aleii Centrale - construită într-un stil geometric. La amenajarea parcului au fost folosite 4.206 de arbori mari, 5.983 arbori coniferi, 48.215 arbuşti precum şi numeroase plante şi flori. Vegetaţia parcului este formată din arţari, frasini, plopi, salcii, tei.

Navigare (modifică) Steag
Localităţi: Cantegro - Christianenburg (+) - Floreşti - Highboro (+) - Luceşti - Lunca - Orcieru - Măneni - Şteanca
Generalităţi: Harta Adlibitei - Istoria Adlibitei - Localităţi - Organizarea administrativă - Steagul Adlibitei
Geografie: Fluviul Verde - Golful Christianenburgului - Munţii Albi - Râul Lacrimilor - Vârful Alb
Economie: Bursa de Valori Adlibitană - Companii
Clădiri: Spitalul Clinic de Urgenţe Christianenburg - Teatrul Naţional Christianenburg - Liceul Ion Luca Caragiale Christianenburg - Primăria Veche - Muzeul Religiei - Centru de Ski - Închisoarea din Adlibita - Hotel Rometo - Ice Cream Adlibita - Muzeul Portului Vechi
Parcuri: Parcul Naţional - Parcul Metropolis - Parcul de distracţii Hopa Mitică - Grădina Zoologică din Christianenburg
Lăcaşuri de cult: Biserica Sfânta Filofteia
Media: (+)
Transport: A1 - A2 - CFA - DN1 - DN3 - Gara de Nord - Gara de Sud - Metrou - RATC
Sport: (+)
Televiziuni: ProTV Adlibita