FANDOM


Planeta Noastră este o planetă din Calea Lactee descoperită de oamenii de ştiinţă adlibiteni în 2007. Această planetă poate susţine viaţă.

Formarea Planetei Noastre Edit

Planeta noastra la inceput

1
Începutul Planetei Noastre, ca o masă formată din rocă şi praf

Acum 4,97 miliarde de ani s-a format o masă din praf şi rocă. Aceasta era de mărimea unui asteroid mare. Această masă a orbitat în jurul centrului viitoarei Căi Lactee aprox. 400 milioane de ani. După această perioadă, s-a lovit de o planetă mare şi a început să se îndepărteze cu forţă de miezul Căii Lactee. Acum aproximativ 3,4 miliarde de ani, planeta îşi încetinise cu mult viteza şi a poposit într-o centură de asteroizi.
Planeta noastra asteroizi

2
Planeta Noastră este lovită de asteroizi.

Asteroizii conţineau mai multe subtanţe, cum ar fi dioxid de carbon, hidrogen şi oxigen. Când aceştia au lovit Planeta Noastră, au adus cu ei toate aceste substanţe. Planeta s-a făcut mai mare şi şi-a format şi o atmosferă.

Planeta noastra la inceputul ploii

3
Formarea marelui ocean al Planetei Noastre a avut loc prin intermediul ploii deoarece particulele s-au întâlnit în aer. Observaţi primii nori.

Exploziile s-au ţinut lanţ milioane de ani. În acest timp, s-a format şi apă iar planeta s-a răcit. După o perioadă lungă de timp a ieşit din raza centurii de asteroizi şi s-a răcit. După impactul cu asteroizii, planeta noastră s-a mărit, ajungând de mărimea planetei Marte. Din hidrogen şi oxigen s-a format apă iar atmosfera s-a micşorat. Planeta Noastră era în totalitate acoperită de apă.
Planeta noastra prima pangee

4
Pangea Prima a Planetei Noastre

Chiar dacă procesul de evaporare avea loc, nu s-au putut forma niciun fel de pământ datorită nivelului apei foarte ridicat. Planeta a "achiziţionat" o stea mică, asemănătoare unui soare care orbitează în jurul ei în 24 de ore terestre. Cu timpul s-au format şi plăci tectonice iar acestea au dat naştere munţilor şi au ridicat terenul. Acum 3 miliarde de ani prima formă de viaţă primitivă a apărut pe Planeta Noastră.

Earthworm

Râma

După ce primul contient (Pangea Prima) a luat naştere, aceste vietăţi s-au dezvoltat şi au format râme, gândaci şi furnici, exact aşa cum sunt ele pe Pământ. Pământul nu conţine încă plante dar oamenii de ştiinţă ştiu că este fertil şi poate susţine copacii. Singurele plante sunt un gen de muşchi de pământ care utilizează procesul de fotosinteză.

Planeta Noastră, azi Edit

Planeta noastră nu abundă de viaţă deşi are un sol fertil. Oamenii de ştiinţă au calculat că un măr sau un portocal ar putea trăi acolo cu uşurinţă. În aceste condiţii aproape orice plantă va putea trăi acolo cu uşurinţă.

Clima Edit

În general clima este blândă. Nu există iarnă ci doar vară. Această vară continuă şi nesfârşită nu este secetoasă dar nici ploioasă.
Harta planetei noastre

Harta Planetei Noastre

Temperaturile sunt în general între 20 şi 32 de grade Celsius, deşi spre poli vremea este puţin mai răcoroasă. Clima este, în concluzie perfectă pentru a susţine viaţă. Aceasta poate fi populată cu animale şi plante de pe Terra.

Continentele Edit

Imaginea continentelor nu este clară datorită distanţei dintre Terra şi Planeta Noastră. Imaginea următoare arată harta Planetei Noastre. Relieful nu a putut fi distins dar se ştie clar că sunt 4 continente. De asemenea sunt multe arhipelaguri şi multe insule mici care provin, probabil din lava răcită a unor vulcani subagvatici.

Posibil viitor al Planetei Noastre Edit

I. Reîntoarcerea în centura de asteroizi Edit

Astronomii cred că Planeta Noastră se va întoarce în 2000 de ani în aceeaşi centură de asteroizi care a adus planeta în stadiul actual. Probabil că toată viaţa existentă atunci va fi eradicată: de explozii sau o posibilă mare inundare (dacă asteroizii conţin apă, planeta se va reumple de apă).

II. Pangea Ultima Edit

Acesta este un viitor care ar putea afecta şi Pământul. Se crede că plăcile tectonice vor aduce din nou continentele împreună, formând din nou un singur supercontinent, Pangea Ultima.

III. Stingerea Soarelui Edit

Este posibil ca peste 100 milioane de ani Soarele planetei noastre să se transforme într-o supernovă, adică să explodeze şi să se transforme în praf. La început se va mări de 100 de ori şi va prăji planeta noastră. Apoi se va micşora şi se va stinge.

IV. Pierderea Soarelui Edit

E posibil ca Planeta Noastră să piardă Soarele ei, proces asemănător cu acela care face Luna să se îndepărteze încet încet de Pământ.

Decizia Naţiunilor Wiki Unite Edit

Pe data de 15 septembrie 2007 s-a făcut o cerere de strămutare a celor trei ţări membre Adlibita, Libertas şi Lovia pe Planeta Noastră. În aceeaşi zi, preştedintele Naţiunilor Wiki Unite, Robin Libertatis a anunţat că cele trei ţări nu vor fi strămutate pe Planeta Noastră.

Vista-services

Vista-services Acest articol este un articol de calitate, adică printre cele mai bune articole produse de RoWikicity. Orice modificare ce nu îi compromite acest statut este binevenită.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki