FANDOM


RoWikicity:Ajutor
Generalităţi
Bun venit
De ce să mă înregistrez?
Cum mă înregistrez

Bine aţi venit la RoWikicity! Această pagină se adresează utilizatorilor noi care încă nu ştiu ce este RoWikicity şi nu cunosc modul nostru de lucru. În cele ce urmează vor fi discutate pe scurt aspectele esenţiale ale proiectului, cu trimiteri către alte pagini care prezintă chestiunile în detaliu. Pentru a ajunge la acele pagini apăsaţi pe legăturile albastre.

Pe orice pagină de la RoWikicity, în colţul stânga-sus, vă stau la dispoziţie legăturile Ajutor şi Portalul comunităţii unde se găsesc numeroase îndrumare, manuale, recomandări şi regulamente.

Dacă informaţiile disponibile nu sunt suficiente, puteţi să-i întrebaţi pe ceilalţi utilizatori, fie în paginile lor de discuţii, fie la Cafenea.

Ce este RoWikicity?Edit

RoWikicity este o ţară fictivă ce poate fi modificată liber, în care oricine poate să ajute. Numele vine de la capitala ţării, Wikicity. Wiki-oraşul este gratuit şi poţi să creezi comune sau să modifici articole, fără a fi înregistrat. Utilizatorii înregistraţi au voie să facă parte din guvernul ţării. Oriunde vedeţi o legătură Modifică pagina în susul unei pagini sau la începutul unei secţiuni o puteţi apăsa pentru a edita conţinutul. Chiar şi acum, chiar şi această pagină! Puteţi de asemenea crea pagini noi (dacă sunteţi utilizator înregistrat) şi să scrieţi despre absolut orice vă interesează. Nu există domenii la care să avem prea mulţi contribuitori, deci orice mână de ajutor este binevenită.

Cine contribuie?Edit

Oricine este liber să participe. Nu este nevoie decât de acces la Internet şi dorinţa de a participa la construirea unei ţări. De asemenea trebuie precizat că editările răuvoitoare sau evident greşite sunt anulate imediat.

Cum contribui?Edit

Pentru a începe să contribuiţi vă recomandăm să citiţi mai întâi câteva articole sau măcar să treceţi rapid prin ele pentru a vă face o idee despre stilul obişnuit în care scriem şi posibilităţile disponibile. Puteţi începe de exemplu cu articolele pe care noi le considerăm de bună calitate, disponibile la Articole de calitate. De asemenea, consultaţi pagina Cum scriu un articol.

Pentru detalii tehnice despre cum puteţi contribui iată mai jos câteva pagini utile. Toate paginile de explicaţii pot fi găsite pornind de la legăturile Ajutor şi Portalul comunităţii. Iată câteva dintre ele:

  • Cum se modifică o pagină: vi se explică formatul „surselor” RoWikicity, adică textul care generează articolele.
  • Întrebări frecvente: întrebările puse de ceilalţi utilizatori începători şi răspunsurile corespunzătoare.

Nu vă faceţi griji dacă faceţi greşeli la început, veţi deprinde stilul în timp, vi se vor face observaţii şi corecturi pe texte şi în final veţi ajunge să vă corectaţi retroactiv textele când vă veţi forma un stil şi vi-l veţi exersa suficient.

Vreau să contribui, cu ce încep?Edit

În primul rând vă recomandăm să aveţi un cont de utilizator. Este foarte simplu să vă înregistraţi, nu vă costă nimic şi nu vi se cer date personale (nici măcar adresa de e-mail nu este obligatorie). Un cont vă oferă multe avantaje, uşurându-vă lucrul la RoWikicity. Pentru detalii citiţi paginile: Cum mă înregistrez şi De ce să mă înregistrez.

Indiferent dacă vă înregistraţi sau nu, iată câteva moduri în care puteţi participa la proiect:

  • Căutaţi articolele care vă interesează. Modificaţi acolo unde se poate îmbunătăţi exprimarea şi adăugaţi datele pe care le consideraţi necesare pentru acoperirea subiectului.
  • Căutaţi articolele „ciot” (foarte scurte) şi dezvoltaţi-le. Există o mulţime de astfel de articole.
  • Dacă înţelegeţi foarte bine o limbă străină, puteţi traduce în limba română articole din proiectele Wikipedia în alte limbi. Căutaţi la Wikipedia în limba română acele articole care conţin fragmente în limbi străine şi traduceţi-le în limba română.
  • Uitaţi-vă şi la lista de pagini dorite.

Regulamente şi îndrumareEdit

Pentru bunul mers al proiectului a fost necesară precizarea unui set de reguli pe care toţi utilizatorii sunt obligaţi să le respecte. Ele se referă la conţinutul articolelor şi la comportamentul utilizatorilor. De asemenea, există şi îndrumare care, chiar dacă nu sunt literă de lege, se recomandă a fi urmate.

Politica RoWikicity (reguli obligatorii)Edit

  • Drepturi de autor: RoWikicity trebuie să rămână în limitele legii. Nici un material introdus în articole nu poate să violeze legea drepturilor de autor. Aceasta se aplică la imagini, fragmente de text, fişiere multimedia. Atenţie: majoritatea materialelor disponibile pe internet sunt protejate de drepturile de autor, explicite (de genul "©2006 Google") sau implicite (atunci când nu se precizează nimic).

ÎndrumareEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki